torsdag den 28. oktober 2010

Sokker på maskinen og projekt garnvask

Så er der endelig kommet gang i sokkestrikningen. Passappen er blevet støvet af og olieret og nu kører den rigtig godt.. 3 par er det blevet til indtil videre og flere er på vej. Sønnen og Sofaløven mangler - Sofaløven har slidt sine ned og Lauritz fødder er vokset 2 nr. siden sidst jeg strikkede sokker til ham.

Fakta : Sokker i str. 47

Garn : "Superba Santa Fé" købt i Get Knittet i Bristol brugt 88 gram

Fakta : 2 par sokker i str. 39

Garn : Sokke-effekt-strikkegarn - købt på strikkefestivallen i år 96 gram i alt

Og så er Thea begyndt at strikke, havde eller sagt at man skal være 8 før ens mor gider at lære en det. Men hun har spurt længe og nu begyndte de så at fingerstrikke over i skolen og jeg orker ikke mere fingerstriks "meget laaaange snore der ikke kan bruget til en ski..." Så måtte jeg hellere lære hende at strikke. Og hun er bare så godt til det. 10 gange mere vaks end de andre. Hun har en større tålmodighed og bliver ikke ret sur eller ked af det når hun taber masker eller det ikke helt gå så godt. Så forhåbentlig holder interessen fremover..

Og hvad er dette så ?? Ja det er projekt garnvask. Har jo købt Seyfarths fuglejakke, men har ikke fået strikket mere en 2 cm på den for garnet lugter så forfærdeligt at jeg blev direkte dårlig af det. Efter en snak med Britt på strikkefestivallen som kan kunsten at vaske sit garn har jeg gjort forsøget. Jeg vaskede alle de grønne nuancer sammen i nylonstrømper med knude på mellem nøglerne og bagefter de lilla nuancer sammen. De blev vasket på uldprogram i koldt vand tilsat woollite. Og nu ligger de så på 2. døgn og tørre på tørrestativet, de er stadige lidt fugtige i mindten med det er ikke ret meget, Synes garnet har fået en lidt anden struktur men ikke noget der overhovedet betyder noget. Det er ikke filtet og nu lugter de så af woollite istedet for spindeolie, så måske får jeg så strikket lidt mere på jakken...

2 kommentarer:

Britt sagde ...

Sådan! Godt du fik det vasket. Så er fuglejakken da lidt tættere på - glæder mig til at se mere til den. Ja, strukturen ændrer sig, men det er fordi garnet åbner lidt op af at blive vasket. Det betyder ikke noget og gør bare at du bedre kan vurdere det strikkede før vask.
Ååhhh, jeg drømmer om en maskine til sokkestrik. Jeg elsker at gå med sokkerne, men ikke så meget at strikke dem.

Ulla sagde ...

Tak for tippet! Jeg har også et fuglejakkekit, der venter. Jeg tror sørme, at garnnøglerne skal en tur i vaskemaskinen, for garn med spindeolie er trælst at strikke med.

Jeg har det som Brit hjemmestrikkede strømper er skønne, meeeen at strikke herrestrømper