lørdag den 9. januar 2010

Årets første FO

Filtede sutsko kan man aldrig få for mange af. Gav min veninde opskriften engang sidste år og hun har ikke strikket andet siden. Tror efterhånden hun må have strikket 20 par. Da jeg ryddede op i mit garn skab her efter nytår, dumpede der pludselig noget garn frem fra dybet. Uruguay garn som jeg vist nok købte en del af i efteråret 2005. Det skulle have været til en trøje, men det er der ikke nok garn til. Så derfor måtte jeg lige finde på noget andet.

Fakta : Filtede sutsko - opskrift fra "Hendes verden"
Garn : Uruguay garn 170 gram fra lageret
Pind : 5 mm
Hot or not : De er rigtig fede at gå i - de er ikke filtet så tæt for sådan kan jeg bedst lide dem.


Startede i efteråret på et FBS som et forsøg - ikke at jeg ikke har strikket det før, men garnet var uprøvet. Det er mælkefibergarn, super blødt og lækkert. Rigtig dejligt at strikke i.


Fakta : FBS
Garn : Mælkefibergarn fra Viking-garn 70 gram
Pind : 3½
Hot or not : Det skal nok blive brugt, jeg har strikket det helt efter opskriften, velvidende at det ikke ville blive så stort, det skal nemlig bruges som en halsklud i stedet for et sjal.


Sidst med ikke mindst - atter en fiasko at strikke "Baby surprice jacket". Vi kan bare ikke sammen, som det ses er ærmerne ikke lige brede, og den flapper forneden. Tror den opskrift jeg følger er forkert, for den ligner den jeg strikkede sidste forår og som endte som dukketøj. Det gø denne her også, det er også derfor at den nu er med 3 forskellige knapper, ingen grundt til at bruge de dyre knapper på dukketøj for pigerne er ligeglade.

Fakta : Baby surprice jacket af Elizabeth Zimmermann
Garn : En rest uldgarn - uvist hvad art - 70 gram fra lageret
Pind : 3 mm
Hot or not : NOT !!!!! Men som skrevet - pigernes dukker er vel ligeglade.

4 kommentarer:

Janne sagde ...

Dit FBS er flot. Mølkefibergarn, det lyder lidt spøndende. BSJ skal jeg helt bestemt have prævet en gang, jeg har en kopi af den liggende fra en af EZs bøger :-)

Annette sagde ...

Kan du ikke udfra opskriften "se" hvad det er der går galt ved ærme nr. 2? eller er den ikke så gennemskuelig? - og ja, dukkerne, de umælende væsner, brokker sig nok ikke over uligheden i knapperne... ;-)

Merete sagde ...

Dit FBS er flot, hvordan bliver garnet når det er vasket.
Merete

Lona sagde ...

Hej Lene Sophie,
jeg har tildelt dig en award, du kan hente den på min blog!
håber snart vi ses igen?
Knus,
Lona