onsdag den 1. oktober 2014

5½ år senere .................................................

søndag den 29. marts 2009


Christel Seyfarth


Var til et fantastisk arrangement i Tikøb med Christel Seyfarth. Hun fortalte om sit strikkeliv og inspirationen til hendes bl.a sjaler. Jeg havde forudbestilt hendes fuglejakke, men hold da helt op hvor blev man bare fristet. Det var ligefør jeg var kommet hjem med et af hendes sjaler. Især fordi jeg egentlig ikke var vild med de farver sjalet var i og det snakkede jeg med hende om og i modsætning til Hanne Falkenberg er Christel meget lydhør. Hun kunne da sagtens sammensætte et kit til mig i de farver jeg gerne ville have. Så nu er jeg i tænkeboks. Jeg skal lige have lavet fuglejakken først og så må vi se.
Fuglejakken - sådan kommer min ikke til at se ud. Hende der har strikket denne her har lavet lange farveskift i fuglemønsteret og det vil jeg ikke. 
Tilgengæld vil jeg have lange farveskift i bundfarven i modsætning til her.


Sådan skrev jeg så for 5½ år siden - det skulle vise sig det blev slet ikke som jeg havde forestillet mig. Det har været en meget lang process og der er blevet bandet rigtig meget..

Gik efter jeg kom hjem med kittet glad igen, men fik hele tiden hovedpine hver gang jeg strikkede - kunne ikke helt forstå det for det var kun når jeg strikke på jakken jeg blev dårlig.. Det viste sig så at jeg ikke havde det så godt med den spinolie der var i garnet.. Så måtte al garnet jo vaskes. Fik det puttet i nylonstrømper og i vaskemaskinen på koldt uldprogram med uldvaskemiddel og mens det så lå der og svømmede rundt fik jeg lige læst hele opskriften igennem og der står så tilsidst at man ikke skal vaske hendes garn i vaskemaskinen da det filter let.. Tror aldrig jeg har været så nervøs for at skulle tage noget ud af min vaskemaskine før. Men heldigvis skete der intet. Så lå det til tørre længe - tror vi snakker over 1 år ;-) 
Nå men fandt så sammen med 2 andre fra webstrik i 2011 der også havde enten jakken eller fuglesjalet liggende og vi lavede så et væddemål om hvem der først blev færdig. Tror vi havde første deadline i 2013. Det blev vi så ikke færdige til. 
Jeg nåede dog at strikke en halv jakke færdig i foråret 2013, men måtte pille det hele op da jeg som jeg skrev i 2009 ikke ville lave fuglene ensfarvede, men lavede magiske nøgler til dem. Men jeg blev så meget klogere - man kunne slet ikke se fuglene det var en stor gang farvelade. Lignede absolut ikke fugle.. Så forfra igen og lave den som det stod i opskriften.. Kan godt sige at der blev bandet kraftigt og der heller ikke blev strikket i over 6 mdr...
I foråret 2014 gik det så op for mig at det var 5 år siden jeg købte kittet og nu gad jeg simpelthen ikke glo på det mere. Så der er blevet turbo strikke hele sommeren - og klippet i strik for første gang i mit liv. Det var godt nok nervepirrende og med tungen lige i munden, men det gik og 10 sep 2014 blev jakken færdig.
Jeg vandt !!! Dog kom Annette lige bagefter med sit sjal..


Istedet for den kant der skulle strikkes separat og sys på bagefter har jeg laved en hestetømmekant og strikket forstykke og læg sammen med det samme. Har heller ikke hæftet en eneste ende - der er slået knuder på det hele og de filtrede let da den blev skyllet op :-)

MEGA TILFREDS !!! Er super dejlig at gå i, rimelig vindtæt og godt størrelse ( altid spændende når der er tale om onesize)
Er tilgængæld helt sikker på at jeg ikke skal strikke mere af Seyfarth's ting foreløbig...

5 kommentarer:

Fríða sagde ...

wow, sikke meget fint strik! er helt ellevild med din grönstribede kjole, og den fuglejakke, uha da, hold da helt op hvor er den flot!
kh.fra Island
Frida

Merete sagde ...

Den er super flot og sikke et mas du har haft med den. MEn kan godt forstå at du er tilfreds. Jeg har fuglesjalet liggende, hvor der kun mangler en kant. Kan være at det skal findes frem her i vinter?

Garn, hund & kat sagde ...

kan godt huske da du vaskede garn, hold da op hvor er den blevet fin - måske jeg skulle snart i gang med mit valmuesjal...

Kommer du og sparker mig i gang :-)

Ulla sagde ...

Meget smuk! Jeg har en meget ufærdig fuglejakke liggende i kurven

Lona sagde ...

Den er godt nok flot! Godt du blev færdig med den {;o)