lørdag den 23. januar 2010

Tak Lona


Jeg har mod taget denne award af Lona, jeg siger mange tak, selvom jeg ikke synes jeg er speciel kreativ, nå men jeg skal så skrive 7 ting om mig selv....

1: Jeg er et mega rodehoved, kan ikke leve i orden, der skal helst være kaos omkring mig, og det er intet problem med 4 unger og en sofaløve.

2: Jeg har altid gang i mindst 3-4 strikkeprojekter af gange (UFO'er tæller ikke med) er der færre får jeg ikke strikket noget som helst.

3: Jeg elsker at spille playstationspil og computerspil

4: Er vild med gyser og splatterfilm, altså kun de urealistiske

5: Elsker mit job som sygeplejerske

6: Er ligeglad med hvad jeg vejer, men ville være glad hvis maven bare var 5 cm. mindre

7: Har garn på lageret som der aldrig kommer til at blive strikke, da det er for lækkert..

Det var så det. Skulle så linke videre, men den har vist efterhånden været vidt omkring, så føler du dig snydt, så tag bare her.

lørdag den 9. januar 2010

Årets første FO

Filtede sutsko kan man aldrig få for mange af. Gav min veninde opskriften engang sidste år og hun har ikke strikket andet siden. Tror efterhånden hun må have strikket 20 par. Da jeg ryddede op i mit garn skab her efter nytår, dumpede der pludselig noget garn frem fra dybet. Uruguay garn som jeg vist nok købte en del af i efteråret 2005. Det skulle have været til en trøje, men det er der ikke nok garn til. Så derfor måtte jeg lige finde på noget andet.

Fakta : Filtede sutsko - opskrift fra "Hendes verden"
Garn : Uruguay garn 170 gram fra lageret
Pind : 5 mm
Hot or not : De er rigtig fede at gå i - de er ikke filtet så tæt for sådan kan jeg bedst lide dem.


Startede i efteråret på et FBS som et forsøg - ikke at jeg ikke har strikket det før, men garnet var uprøvet. Det er mælkefibergarn, super blødt og lækkert. Rigtig dejligt at strikke i.


Fakta : FBS
Garn : Mælkefibergarn fra Viking-garn 70 gram
Pind : 3½
Hot or not : Det skal nok blive brugt, jeg har strikket det helt efter opskriften, velvidende at det ikke ville blive så stort, det skal nemlig bruges som en halsklud i stedet for et sjal.


Sidst med ikke mindst - atter en fiasko at strikke "Baby surprice jacket". Vi kan bare ikke sammen, som det ses er ærmerne ikke lige brede, og den flapper forneden. Tror den opskrift jeg følger er forkert, for den ligner den jeg strikkede sidste forår og som endte som dukketøj. Det gø denne her også, det er også derfor at den nu er med 3 forskellige knapper, ingen grundt til at bruge de dyre knapper på dukketøj for pigerne er ligeglade.

Fakta : Baby surprice jacket af Elizabeth Zimmermann
Garn : En rest uldgarn - uvist hvad art - 70 gram fra lageret
Pind : 3 mm
Hot or not : NOT !!!!! Men som skrevet - pigernes dukker er vel ligeglade.

mandag den 4. januar 2010

Status for 2009

Så er det tid til at gøre status over det forgangne års strikkerier. Lidt er det blevet til dog ikke så meget som jeg gerne ville (faktisk har jeg kun brugt halvdelen af hvad jeg brugte i 2008) , men man bliver jo hurtigt ramt af livet med 4 unger og Sofaløven.

De brugte garn - 2605gram fordeler sig på :

170 gram tøjdyr (3stk)
75 gram grydelapper
320 gram dukketøj (6 stk)
340 gram sokker (4 par)
400 gram tørklæde + sjal
220 gram babytøj (3stk)
400 gram fiskehuer (4stk)
355 gram Piruette
270 gram FLS
55 gram toiletholder


Uderover lagergarn har jeg brugt 965 gram på :

235 gram tørklæder (2stk)
200 gram sokker (3stk)
365 gram sutsko (3stk)
40 gram vanter
125 gram babytøj


Nytårsforsættet, hvis man skal have et, må nok være at forsøge - atter en gang - at nedbringe lageret med mindst 5 kg.
Garnkurven er blevet gennemgået og 2 ting er trævlet op. Så er der som sædvanligt UFO'er der spøger - Topstykke, Årringe og en Karen Noe sommerbluse. Målet er at en af disse skal blive færdig i år.....

Jeg ville også gerne få strikket nogle flere sokker til søn og Sofaløve, det blev kun til 7 par og målet var 24 par. For dårligt når man tænker på at det kun tager mig 1 time på maskinen at strikke et par.

Men jeg har faktisk fået noget færdigt allerede her i 2010. FBS er færdig, mangler at skylles op og spændes ud. Og en BSJ. Fiske-bihuen mangler stadig finner, men mon ikke det lige bliver klaret i aften.

fredag den 1. januar 2010

Så gik julen part 4

Strik er det jo selvfølgelig også blevet til, ikke meget men lidt. Et par tøjdyr er det blevet til.


Fakta : hæklet kat
Garn : 60 gram bomuldsgarn fra lageret
Pind : hæklenål nr 3½
Hot or not : Asta har selv valgt farverne, og hun synes den er super.



Fakta : Skildpadde - opskriften fundet på Ravelry (gratis)
Garn : 50 gram strømpegarn fra lageret
Pind : 3
Hot or not : Den ejes nu af Regitze og hun er rgitgi glad for den.



Ellers er der blevet strikke på Leas babytæppe, mangler 2 sider, og så er der blevet trævlet op. Strikkekurven blev 2 dage før årsskiftet kigget igennem og fundet for tung. Så et tørklæde og en hue måtte lade livet, den ene for lille og den anden ville jeg aldrig komme til at gå med.

En fiske-bihue er næsten færdig mangler finner/vinger og øjne så skulle den være færdig.

En status over årets strik kommer i næste uge, når jeg får øjne igen - skal på arbejde hele weekenden.

Så gik december part 3

Så blev det jul. Og der blev traditionen bagt, både 2 slags vaniliekranse, peberkager og 2 slags sønderjyske fedtkager ( som jeg måtte bage en ekstra portion af - de forsvandt bare) Skulle også have kogt klejner, men dejen blev simpelthen så gummiagtig at den ikke kunne bruges.




Vi var selvfølgelig også ude og fælde juletræ med familien.




Og nedenfor ses det så med pynt på. Alle deltog i år i pyntningen uden at nogle hylede. Det er dejligt at de bliver ældre, dog ikke uden skænderier foregik det.




Juleaften var vi hos mine forældre om formiddagen og udvekslede gaver og dansede om juletræet og årets julebillede blev da også taget. Så her ses familien - mig sagde hunden, sofaløven og de 4 troldunger. Det var så den jul.


Så gik december part 2

Asta gradueredefor for første gang til karate



Og dette udløste så en præmie - så nu er Max - en dværg vædder kanin flyttet ind på adressen.




Han er rigtig sød og til tider kælen. Men heldigvis ikke bidende. Han får lov til at løbe løs på pigernes værelse og det nyder han. Og det har heldigvis haft den forventede virkning, Astas ofte meget hissige temperament er blevet mindre.


Så gik december part 1

Og i følge bloggen er der jo ikke sket meget. Måske skulle mit nytårsforsæt været at få opdateret lidt oftere... Nå men december gik altså ikke der skete en helt masse.

Måneden startede med arbejde og det har jeg da taget billeder af - ikke at vi arbejder på billederne...




Som det ses på nederste billede er december startet med julegodterne er kommet frem. Paula fik efter en nattevagt lige lavet rocky-road, nougatkugler og mozart-kugler + småkager. Det er jo vigtigt at ens blodsukker ikke falder for meget om natten ;-)